Interview for Lincoln University College
Aug 22, 2018 | 0 comments
Assalamualaikum

As promised, I'm going to share how was my interview at Lincoln University College went the other day. The interview was scheduled to be at 2 pm, kitorang sampai dalam pukul 1.40 pm dan tunggu di lobi. Time tu waktu rehat jadi tak ada receptionist dekat kaunter. I informed Miss Aqela that we've arrived. Around 2.10 pm, one of the staff approached us dan bawak kitorang naik level 2 - where the Dean's room is located.


Sebenarnya sebelum interview tu I asked a few questions to Miss Aqela - I don't know what her position is, but I'm guessing she's in charge of student admission as well sebab Puan Mauzon told me to contact her kalau ada apa-apa nak tanya tentang program DDS. She said, "Actually bukan interview sangat. Just to get to know you and bawak round. Interview dengan Dekan je." Haha so there you go. 1 family masuk bilik Prof. Rahimah 😂😂



1 jam dalam bilik Prof, banyak lah dapat info-info tentang DDS program kat sini. Melalui cerita-cerita beliau jugak dapat tahu yang beliau sangat berpengalaman. She was supposed to pencen waktu umur 56 tahun tapi disebabkan sayangnya akan ilmu ni - kalau tak dikongsi untuk dimanfaatkan oleh orang lain - beliau pilih untuk tetap mengajar 😭 Bukan semua orang masih boleh mengajar dalam umur macam Prof, but Allah blessed her with such a great strength untuk berbakti kepada kita kita ni T_T

The session was more like Prof. yang kena interview sebab Prof. yang banyak bercakap & bagi explanation, kitorang tanya soalan & dengar je haha 😆 Dah habis interview, Prof. perkenalkan kitorang dengan Dr. Intan. She led us around and gave a brief talk about each room yang akan digunakan oleh dental student sepanjang berada di sini.

This one is simulation room - blue room, boleh memuatkan 25 students. Satu lagi red room, boleh memuatkan another 25 students. Start guna bilik ni waktu Year 2. Praktikal guna patung tu dulu sebelum treat real patient waktu Year 3.


Bilik ni dah lupa dah untuk apa haha 😅 Tapi ada banyak rendaman dentures yang dibuat oleh student tersusun sebelah pintu masuk bilik ni. Hahaha sorry I don't even know what they are for 😜

This one is wet lab, where students made dentures dengan pengawasan lecturer.






Students' classroom.

Patients' waiting room sebelum dibawa untuk rawatan di LUC Dental Polyclinic. The polyclinic (and this room as well) is on level 4.






 Dalam polyclinic ni ada 48 kerusi dan 2 kerusi lagi adalah untuk lecturer buat demo kepada students atau untuk treat patient with a case yang tak boleh di-handle oleh students.

Main entrance to LUC Dental Clinic on level 1. Credit this picture to Sis Yasmine 'cs I forgot to snap one. Click here to read a more detailed post on how to get a treatment here ! ;D 

 

Bila masuk je klinik tu, sebelah kanan ada satu bilik untuk simpan bahan-bahan / poster yang digunakan for community program.

Round-round dalam klinik tapi tak dapat masuk dalam bilik rawatan sebab kebanyakan staff dah tak ada waktu ni since it was quite late.

The end of the tour. Thank you Dr. Intan 😁💗

Alhamdulillah. Allah permudahkan segala urusan for the not-so-interview but better than an interview 😍 Hehe. Waktu ni suasana universiti lengang je sebab students balik cuti sempena raya Aidil Adha. Tapi ada jugak some of the students yang stay untuk siapkan kerja. All in all, I loveee the environment, staff and lecturer yang sangat humble & low-profile (bak kata Ummi Abi hehe) serta layanan yang tip-top 😆👌 Can't wait to be part of 'em soon ;)

So.. The registration will be on Wednesday, 5th of September. May this will be the best for me fi dunya wal akhirah. Amin 💛

NEW
OLD